Външното министерство на Полша съобщи, че категорично осъжда расистките, антисемитските и

...
Външното министерство на Полша съобщи, че категорично осъжда расистките, антисемитските и
Коментари Харесай

Полша категорично осъди расизма

Външното министерство на Полша заяви, че категорично осъжда расистките, антисемитските и ксенофобски хрумвания, само че обясни, че провелият се през уикенда във Варшава марш на националисти като цяло е бил израз на патриотични полезности , осведоми АП, цитира news.bg 

Ведомството разясни, че маршът за Деня на независимостта е бил " огромно тържество на поляците, различаващи се по убежденията си, само че обединени към общите полезности за независимост и лоялност към без значение родно място ".

Събитието бе проведено от групи, чиито корени са свързани с националистически и антисемитски организации още от Втората международна война. Около 60 000 души участваха в демонстрацията, в това число фамилии с деца и възрастни хора. Но измежду тях имаше и младежи, носещи лозунги като  " Бяла Европа на братските народи ".

Някои носеха и знаци на превъзходството на бялата раса.

Говорител на външното министерство на Израел назова събитието " рисков марш на екстремистки и расистки детайли ".

" Надяваме се, че полските управляващи ще реагират против уредниците. Историята ни учи, че на изразяването на расистка ненавист би трябвало да се отговори бързо и уверено ", разясни представителят.

Министерството на външните работи на Полша обаче акцентира, че не е заслужено квалификациите за марша да се базират само на " инцидентни " детайли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР